ТУИДА

Късноантична и средновековна крепост

Програма на ДТ "Стефан Киров" - Сливен за м. ЮЛИ

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТЕФАН КИРОВ” СЛИВЕН

ПРОГРАМА ЗА М. Ю Л И 2020 ГОДИНА

 afish Epopeya na zabravenite 1000brlistovka izkushenie 1000brPlakat 06.12.2017 1Дж. Родари

04, 18 и 25 юли - от 11:00 часа - "НАЙ-УСМИХНАТИЯТ ПОДАРЪК" от Джани Родари, режисьор Иван Панев участват: Августин Демерджиев и Димитър Марков

Елате в нашия час по фантазии с Августин Демерджиев и Димитър Марков. Елате и се потопете в света на магията, забавлението и спонтанната актьорска игра. Може ли един приказен принц да оправи кривите неща в живота на един пораснал мъж? - Цена на билета: 10 лв.

07.07. от 20:30 часа - „ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ” от Иван Вазов, моноспектакъл на актьора Димитър Марков. Иконите на Българското възраждане, обикновените и страховити портрети на Левски, Бенковски, Братя Жекови, Кочо и героизмът на ШИПКА - това напомняме на теб, скъпи наш зрителю. Цена на билета: 10 лв.

09 и 30.07. от 20:30 часа - „КОНЦЕРТ ЗА ФРЕНСКИ КЛЮЧ И МАСКИТЕ НА МЕЛПОМЕНА” постановка Иван Панев. Участват: Димитър Марков и Августин Демерджиев
Двама виртуози на смеха жонглират ловко с шегите на съдбата. Кои ключалки отваря френският ключ? Пиршеството на брилянтния хумор ще преобърне представите ви за секса и романтиката днес! Цена на билета: 10 лв.

16.07. от 20:30 часа - „ИЗКУШЕНИЕ” по Елин Пелин Участват: Димитър Костадинов Димитър Марков, Николина Велчева, Августин Демерджиев, Михаил Илийков
"Изкушение" е едно смело приключение в света на Елин Пелин и неговите разкази и герои. Пътуване в живота на българина, което ни разсмива, натъжава, замисля и ни кара да мечтаем. Героите му можем да припознаем и днес, но те вече носят други дрехи и говорят с други думи, без да подозират колко са близки до предшествениците. Цена на билета: 10 лв.

21.07. от 20:30 часа - „КОЗМЕТИКА НА ВРАГА”, режисьор П. Денчев, участват Димитър Марков, Ивайло Гандев, Самуела-Ивана Церовска
Един мъж е блокиран на летището поради техничсеки проблем със самолета. Какво го очаква? Опитите му да убие времето са провалени. Случайна среща с непознат, който изглежда че познава толкова добре дълбочината на съвестта Случайна ли е тази среща или е резултат на дяволска преднамереност, която цели да унищожи човека? Цена: 10 лв.

23.07. от 20:30 часа - „СЕМЬОН” по разказите „Семьон” и „Осминка” от Андрей Платонов, режисьор Ивайло Гандев. Моноспектакъл на ДИМИТЪР МАРКОВ
Разказването на истории не е проста работа. Времето е друго. Ние сме други. Затворени и самодостатъчни. На топло, но не и топли. Присмиващи се, но не и усмихнати. Нашата история е за любовта и саможертвата, за светлата сила на човешката доброта, за желанието да се живее в името на другия.
Ако обичате вълнуващо разказани истории ще влезете в театралния салон и ще видите необичайната съдба на Семьон. Цена 10 лв.

!!! Всички представления се играят в двора на гимназията, а при лошо време във фоайето на театъра.  

Билети на касата на ДТ "Стефан Киров"

 

 

Кампания "Книга донеси, знание подари!"

Крепост Туида е партньор в кампанията "Книга донеси, знание подари!", за набиране на детска и юношеска литература, организирана от Младежки дом - Сливен.

Всички събрани книги ще бъдат дарени на училищни библиотеки и читалища, с цел обогатяване на книжния им фонд. Желаещите да дарят книги, могат да го направят в периода от 22 юни до 31 август 2020 г., в сградата на Младежки дом - Сливен, на адрес: ул.Константин Стоилов 12, всеки делничен ден от 09 до 17 ч.

Предвидени са награди за участниците в кампанията, дарили 3 и повече книжки (нови или в добро състояние). Ще имат възможност да изберат една от наградите, предоставени от нашите партньори:

1. Посещение в Регионален исторически музей;
2. Посещение в Къща-музей "Хаджи Димитър"
3. Посещение в Къща-музей на сливенския бит
4. Посещение в Музей на текстилната индустрия
5. Посещение в Късноантична и средновековна крепост "Туида"
6. Карта за посещение на Регионална Библиотека "Сава Доброплодни"

Iniciativa Kniga

 

Крепост Туида отново посреща туристи!

Съгласно Заповед № РД-01-250/05.05.2020 г. на Министъра на здравеопазването, от днес - 07.05.2020 г., Крепост Туида отваря отново!
Посещенията на крепостта ще се осъществяват с ограничени услуги и при следните условия:
•спазване на всички противоепидемични мерки – максимално по 2-ма души, в закритите части на обекта;
•задължително е носенето на маска на закрито;
•не е разрешено докосването на експозициите в информационния център;
•няма да се изпълнява услугата „ползване на средновековен костюм“;

Работно време на обекта: Май - Септември
Понеделник-Неделя: 09:00 – 20:00

14232377 1105495732876705 7037893583019249450 n

Четвърти годишни награди на Министерството на туризма

„Букета“ от „Златни рози“ на Сливен се увеличи с още една!
Сред най-добрите в Туризма бяха наградени Община Сливен и Късноантична и средновековна крепост „Туида“.
На 16.12.2019 г. се състоя церемония по награждаване на отличените в Четвъртите Годишни награди на Министерството на туризма. Събитието се проведе под патронажа на г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание. На церемонията присъстваха министри, посланици, видни политици и общественици, народни представители, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медиите
Община Сливен се състезава в една от най-атрактивните категории "Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм". Приза "Златна роза", Кмета на община Сливен – г-н Стефан Радев получи от един от най-обичаните спортисти на България - Кубрат Пулев.
Крепост Туида се надпреварва в категорията „Специализиран туризъм“ и спечели второто място, в оспорвана битка. Това е трето отличие на Крепостта в конкурса на Министерството на Туризма.

IMG 20191216 202707IMG 20191216 202825IMG 20191216 203134IMG 20191216 203312IMG 20191216 203442IMG 20191216 203505

Сливен и Крепост Туида отново в надпреварата за отличията в туризма

banner 2 vote

За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите за Годишните отличия за постижения в туризма. И тази година надпреварата се провежда в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. От 7 ноември започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма-2019. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса.
Крепост Туида ежегодно се включва в състезанието на най-добрите в туризма, като всяка година кандидатурата на сливенският обект е номиниран в различна категория. Припомняме Ви, че през 2016г. Туида взе в оспорвана битка Първото място в най- желаната категория „Обект на годината”, а през 2018г. се класира на Трето място в категория „Духът на България”. През 2019г. Късноантична и средновековна Крепост Туида ще мери сили в категория „Специализиран туризъм”. Наградата е предназначена за всяка организация, която участва в предлагането и провеждането на специализиран вид туризъм като тур оператори, тур агенти, екскурзоводи, транспортни фирми, туристически атракции (забележителности), туристически комплекси, паркове, места за настаняване и други. В категорията се включват организации, специализирани във видове туризъм като културно-исторически; балнео, СПА и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, приключенски и др. Може да подкрепите Крепост Туида като гласувате на сайта на Министерството на туризма: https://bit.ly/2PXby90

213
За първа година Община Сливен е с номинация при общините. По-рано през 2019г. Сливен получи приза Туристическа община на годината в наградите на Travel Аcademy. В тазгодишните четвърти награди на Министерството на туризма Община Сливен е сред претендентите в категория „ Община на 2019г. за културно-исторически туризъм”. Може да подкрепите Сливен като гласувате тук: https://bit.ly/2NVG5S2

0201
За голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно се номинират и всички обекти от Област Сливен, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. Това са Къща-музей „Хаджи Димитър“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Пантеон на Георги Стойков Раковски и музей на котленските възрожденци гр. Котел, Природонаучен музей- гр. Котел, Къща-музей “Йордан Йовков” – с. Жеравна. Може да ги подкрепите като гласувате тук: https://bit.ly/2CoP5JM В категорията областите са по азбучен ред.
Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Призовете в 16-те категории ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.

blankiLoveBulgaria logotuida4blank