ТУИДА

Късноантична и средновековна крепост

Световен ден на туризма - 27.09.2017г

Крепост Туида ще работи с вход свободен на Световният ден на туризма, без промяна в работното време от 09:00ч до 20:00ч.
Денят на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Той се празнува от 1980 г., когато влиза в сила Уставът на Световната организация по туризъм, с цел да се насърчава усещането на международната общественост за значимостта на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот.
Темата на таз годишния Световен ден е „Устойчивия туризъм - инструмент за развитие“. Денят ще бъде посветен на проучване, на приноса на туризма за целите на устойчивото развитие.
Планираните прояви на територията на община Сливен са инфотур за работещите в сферата на туризма ще се проведе на 27 септември, когато се отбелязва Световния ден на туризма, както и вход свободен в някои от туристическите обекти. Инфотурът ще започне от 10.30 ч. в Туристически информационен център на Природен парк „Сините камъни” /сградата до пазара/. Там програмата включва презентация на тема „Исторически местности в Природен парк „Сините камъни” – факти и легенди”. Представяне на исторически местности и свързани с тях факти и легенди. Презентацията включва и запознаване с редки и защитени птици, обитаващи Сливенския балкан.
От 11 до 12 ч. програмата продължава с посещение на къща-музей „Хаджи Димитър” . В инфотура ще се включат хотелиери, ресторантьори, собственици и управители на атракции, спортни бази и други, в които преобладават посетители от страната или чужбина. Основната цел е хората, които имат най-близък контакт с туристите и гостите на града, да познават в детайли културно-историческото наследство на Сливен, природните забележителности в Природен парк „Сините камъни” и да мотивират гостите на града да ги посетят.

unwto july2011 logowtd twitter 0 500x167

iLoveBulgaria logo