ТУИДА

Късноантична и средновековна крепост

Сливен и Крепост Туида отново в надпреварата за отличията в туризма

banner 2 vote

За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите за Годишните отличия за постижения в туризма. И тази година надпреварата се провежда в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. От 7 ноември започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма-2019. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса.
Крепост Туида ежегодно се включва в състезанието на най-добрите в туризма, като всяка година кандидатурата на сливенският обект е номиниран в различна категория. Припомняме Ви, че през 2016г. Туида взе в оспорвана битка Първото място в най- желаната категория „Обект на годината”, а през 2018г. се класира на Трето място в категория „Духът на България”. През 2019г. Късноантична и средновековна Крепост Туида ще мери сили в категория „Специализиран туризъм”. Наградата е предназначена за всяка организация, която участва в предлагането и провеждането на специализиран вид туризъм като тур оператори, тур агенти, екскурзоводи, транспортни фирми, туристически атракции (забележителности), туристически комплекси, паркове, места за настаняване и други. В категорията се включват организации, специализирани във видове туризъм като културно-исторически; балнео, СПА и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, приключенски и др. Може да подкрепите Крепост Туида като гласувате на сайта на Министерството на туризма: https://bit.ly/2PXby90

213
За първа година Община Сливен е с номинация при общините. По-рано през 2019г. Сливен получи приза Туристическа община на годината в наградите на Travel Аcademy. В тазгодишните четвърти награди на Министерството на туризма Община Сливен е сред претендентите в категория „ Община на 2019г. за културно-исторически туризъм”. Може да подкрепите Сливен като гласувате тук: https://bit.ly/2NVG5S2

0201
За голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно се номинират и всички обекти от Област Сливен, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. Това са Къща-музей „Хаджи Димитър“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Пантеон на Георги Стойков Раковски и музей на котленските възрожденци гр. Котел, Природонаучен музей- гр. Котел, Къща-музей “Йордан Йовков” – с. Жеравна. Може да ги подкрепите като гласувате тук: https://bit.ly/2CoP5JM В категорията областите са по азбучен ред.
Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Призовете в 16-те категории ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.

blankiLoveBulgaria logotuida4blank